Colesseum- İtalya Roma
ελληνικά (Yunanca)

Εκδρομή στην Ιταλία

Colesseum- Rome
Colesseum- Rome

Πέρσι, δεν έκανα διακόπες. Έκανα ταξίδια το καλοκαίρι. Πήγα στη Ρώμη και στη Φλωρεντία με το αεροπλάνο.

Η Ρώμη

Colesseum-Roma
Colesseum-Roma

Πήγα στη Ρώμη με το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen. Το ταξίδι μου στη Ρώμη, χρειάζονται πέντε λεπτά έως 2 ώρες.

Τρεις τουλάχιστον ημέρες απαιτούνται για μια επίσκεψη στη Ρώμη.

Η Ρώμη έχει 2800 χρόνια ιστορίας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά μέρη για να δείτε στη Ρώμη.

Μου αρέσει η Ρώμη. Γιατί, δεν μου αρέσουν τα μοντέρνα κτίρια. Η Ρώμη μια όμορφη πολή στην Ιταλία, αρκετά τουριστική ιδίως την καλοκαρινή περίοδο. Για αυτό, φροντίστενα κλείσετε δωμάτιο πριν φτάσετε. Η πόλη κάνει πολύ εύκολη την εξερεύνησή της.

Πήγα στη Ρώμη μόνη μου. Πήγα στη Ρώμη μόνη μου τον Ιούλιο. Έκανε πολή ζέστη τότε. Κατά τη γνώμη μου, το καλοκαίρι δεν είναι καλή περίοδος για τη Ρώμη.

Πέρασα τον έλεγχο της αστυνομίας στο αεροδρόμιο και  πήρα τις βαλίτσες μου. Από το αεροδρόμιο πάει τρένο στο κέντρο της πόλης και 14 €. Υπάρχει και μεταφορά με λεωφορείο για το κέντρο της και είναι και αυτό 14 €.

Μετά από ένα ταξίδι περίπου 40 έως 45 λεπτά, πάω στο σταθμό του τρένου, στο Ρώμη Τέρμινι.

La Casa Dell Arte- Roma
La Casa Dell Arte- Roma

Την πρώτη μέρα, μένω στο ξενοδοχείο “La Casa Dell’Arte”. Το ταξίδι μου άνοιξε την όρεξη. Πάω έξω και ψάχνω κάτι για να φάω.

Lasagna (lazanya)-İtalya
Lasagna (lazanya)-İtalya

Τρώω στο “Αl Fagianetto.”  Τρώω λαζάνια και πίνω κόκα κόλα. Όλα κάνουν 10 ευρώ.

Η Αναγέννηση άρχισε στην Ιταλία. Για αυτό, είναι σημαντική.

Λίστα από αξιοθέατα

  • Πιάτσα Ντι Σπάνια
  • Φοντάνα Ντι Τρέβι
  • Το Κολοσσαίο
  • Η Ρωμαική Αγορά
  • Το Πάνθεον
  • Το Βατικανό
  • Η Βασιλική Του Αγίου Πέτρου
  • Η Καπέλα Σιξτίνα
  • Η Αψίδα Του Κωνσταντίνου

Πιάτσα Ντι Σπάνια

İspanyol Merdivenleri- Roma
Πιάτσα Ντι Σπάνια

Για Τους ανθρώπους από πολλές χώρες του κόσμου, η πλατεία τόπος συνάντησης στη Ρώμη. Κάθομαι στα Πιάτσα Ντι Σπάνια και βλέπω τους επτά λόφους της Ρώμης όπως είναι της Κωνσταντινούπολης.

İspanyol Merdivenleri- Roma
Πιάτσα Ντι Σπάνια

Ο καθένας κάνει προσπάθεια για να τραβηξέτε φωτογραφίες έτσι εγώ.

Στην κορυφή της σκάλας υπάρχει η εκκλησία Τρίνιτα Ντι Μόντι. Υπερπλήρεις κορυφή της βήματα … Αυτό το μέρος της πόλης φαίνεται να είναι αρκετά συγκινητικό. το βράδυ φωτίζεται και σκάλα φάινετα πολύ ωραίοι.

Περπατώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι και να αντιταχθούν στο άγαλμα. Αυτή η πλατεία ξεχωρίζει επίσης στα μάτια μου, για τα πιο διασημά ιταλικά μάρκες  με καταστήματα.

Περπατώ ρίχνοντας μια ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Η Φοντάνα Ντι Τρέβι

Fontana Di Trevi (Aşk Çeşmesi)
Η Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μια βρύση που χτίστηκε σε στυλ μπαρόκ.

Είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή κτηρία της Ρώμης. Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι, έργο του γλύπτη Νικόλα Salvi.

Roma- Aşk ÇeşmesiΗ Φοντάνα ντι Τρέβι

Σε 30 χρόνια ολοκληρώθηκε ως αποτέλεσμα των κοινών εργασιών πολλών καλλιτεχνών. Η Φοντάνα ντι Τρέβι στο δείχνει πολλά γλυπτά.

Τρέβι, στα Ιταλικά σημαίνει τρεις δρόμαι. Το όνομα πιστεύεται ότι οφείλεται στους 3 δρόμους που συναντούνται στην πλατεία με το σιντριβάνι.

Μετά από τη βόλτα είμαι κουρασμένη και πάλι επιστρέσω στην πλατεία με τα Ισπανικά Σκαλιά, Ψάχνω ένα μέρος για να φάω το φαγητό.

Στο φυλλάδιο στο χέρι μου, γράφει ότι ο σταθμός του μετρό της Ρώμης είναι ανοιχτός μέχρι τις 12 το βράδυ. Θέλω να επιστρέψω στο ξενοδοχείο περίπου στις 11.oo. Αλλά βλέπω ότι είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό.

Spagna (İspanyol Merdivenleri) Metro-Roma
Μετρό

Νομίζω, υπήρχε μια απεργία.  Αποφάσισα να πάω με ταξί. Ο Οδηγός ανοίγει ταξί, το ταξίμετρο από τα 6,50 ευρώ! Αυτή είναι πολύ ακριβή τιμή. Πληρώσα το ως ξενοδοχείο μέχρι τις 11 ευρώ.

Το Κολοσσαίο

Roma
Κολοσσαίο

Ξυπνάω στις 9.30 το πρωί.  Τρώω πρωινό με καφέ και κρουασάν στο δωμάτιο. Πηγαίνω στο Κολοσσαίο με τα πόδια. Στη ζέστη, θα περπατάω 20 λεπτά. Συνάντησα πολλά όμορφα κτίρια στο δρόμο.  Στο Κολοσσαίο είχε πολύ κόσμο.

Το Κολοσσαίο είναι κατασκευασμένο από πέτρα και σίδερο. Είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του κόσμου.

Colesseum'un İçi İtalya- Roma

Το Θέατρο, ολοκληρώθηκε σε 80 από το γιο του αυτοκράτορα Τίτου. Έκανε μονομαχίες στο Κολοσσαίο. Το Κολοσσαίο υπήρξε έμπνευση για πολλές ταινίες.

Η Αψίδα Του Κωνσταντίνου

Arc of Constantin ve Ben...

Αυτή ή Αψίδα γίνεται με σκοπό να γιορτάσει τη νίκη του Κωνσταντίνου, που ήταν ο πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας. Βρίσκεται ανάμεσα στο Κολοσσαίο και και στο λόφο Παλατίνο. Έγινε τον τέταρτο αιώνα και έκτοτε, στη Ρώμη, είναι η μοναδική που υπάρχει.

Η Ρωμαική Αγορά

Roma Forumu- İtalya
Η Ρωμαϊκή Αγορά

Η Ρωμαϊκή Αγορά, της πολιτικής αρχαίας Ρώμης, ήταν το κέντρο του εμπορίου και των νόμτων της ζωής.

Φιγκέν Καραασλάν Seyyahça ©  Ιούνιο 2016

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.