Reial Meydanı-Barselona
Barselona,  İspanya,  Yurt dışı

Barselona’da Görülecek Yerler

Sagra da Familia-Barselona
Sagra da Familia-Barselona

Barcelona Havalimanı’nda…

Uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne doğru gidiyorum. Bana herhangi bir şey sorup sormayacaklarını merak ederek, sıramı bekliyorum. Sıra bana geldiğinde, yan gişedeki arkadaşıyla sohbet eden polis, sadece vizeme bakıyor. Baktığı şey, vizenin süresi ve ilk girişimin, vize aldığım ülkeden olup olmadığı yönünde…

Evraklarım tam olduğu için bir şey demeden pasaportuma “Barcelona” damgasını vurup, bana uzatıyor. “Gracias” diyerek, yoluma devam ediyorum.

Aslında hemen havalimanının dışına çıkmak istiyorum, merak ettiğim şehri bir an önce görmek ve keşfetmek için… Ama önce valizlerimi almam gerek.
Valizleri almak için bekliyorum. Epey bir süre bekledikten sonra valizlerimiz görünüyor. Valizimi aldıktan sonra, yukarı merdivenlerden çıkıyorum. Son bir bagaj kontrolünden geçiyoruz. Kontrolden sonra, sonunda havalimanı binasından çıkıyorum.

Dışarıda sizi, şehrin değişik yerlerine götürmek için bekleyen havalimanı otobüsleri var. Bu otobüslere, valizinizle binebiliyorsunuz ve ücreti Euro olarak, binerken ödeyebiliyorsunuz.

Barselona Havalimanı Otobüsü
Barselona Havalimanı Otobüsü

Benim kalacağım yer şehir merkezine yani La Rambla Caddesi’ne yakın olduğu için Terminal T2- B Kısım’dan A2 otobüslerine bindim. Barcelona gözde bir turistik şehir olduğu için otobüse binerken, popüler olan bu güzergâh için 20-30 dakika sıra beklemeyi göze almak gerekiyor.

Fiyatı, Kasım 2014’de 5.90 Euro olan otobüs ücretini ödedikten sonra otobüse biniyorum. Yaklaşık 30-40 dakikalık bir yolculuktan sonra La Rambla’ya yakın olan Plaça de Catalunya’da iniyorum. Bir ülkeye ve şehre ilk gittiğindeki o kısa süreli şaşkınlıkla nereden gideceğimi kestirmeye çalışıyorum bir süre… Yanımda harita da olsa daha, ne- neresi bilmediğim için çok faydalı olamayacağını düşünerek, en iyi yöntemin oranın yerlisine sorma olduğuna karar veriyorum. 🙂 Bir süre, kime sorsam diye düşündükten sonra 30-35 yaşlarında iki beye rastlıyorum, bunlar İngilizce biliyorlardır diye düşünerek, kalacağım yerin adresini soruyorum. Bir süre kendi aralarında karar vermeye çalışıyorlar ve sonra bana yolu tarif ediyorlar. Teşekkür ederim deyip, yoluma beş dakika kadar devam ettikten sonra bu beyler tarafından durduruluyorum. “Biz yanlış söyledik, şuradan gitmeniz daha doğru olur.” diyorlar. İçimden: “Katalanlar, ne kadar yardımsever” diye düşünmeden edemiyorum tabii haliyle… Kaybolursa kaybolur, bize ne dememişler.
Neyse ki, halka dair ilk izlenim güzel diyorum kendi kendime… Soğuk memleketlerin, soğuk insanlarıyla etkileşime girmeyi sevmeyen ben için Akdeniz-Ege’nin en doğru seçim olduğunu düşünüyorum.

Barselona’nın tarihi ara sokaklarına giren ama yolunu bulamayan ben 2-3 adres sorma denemesinden sonra kalacağım yere varıyorum yorgun argın.
Kalacağım yere yerleştikten sonra, daha öncesinde hazırlamış olduğum gezeceğim yerlerin notlarına göz atıyorum.

Barselona’da Görülmesi Gereken Yerlerin Listesi

Reial Meydanı-Barselona
Reial Meydanı-Barselona

1) Sagrada Familia
2) Barselona Katedrali
3) Park Güell
4) Gaudi Müzesi
5) La Rambla Caddesi
6) Casa Mila (La Pedrara)
7) Poble Espanyol
8) Casa Batllo
9) Plaça de Catalunya
10) Santa Maria del Mar Kilisesi
11) Picasso Müzesi
12) La Boqueria
13) Passeig de Graci Caddesi
14) Port Vell
15) Kristof Kolomb Heykeli
16) Torre Agbar
17) Plaça d’Espanya
18) Plaça del Rei
19) Plaça Reial
20) Museu Nacional d’Art de Catalunya
21) Barselona Akvaryum
22) Barcelona Futbol Takımının Stadı
23) Parc de la Ciutadella

Barcelona’daki Turizm Ofisler

Harita, kültürel etkinlikler, broşür, katalog ve daha fazla bilgi için şehirdeki turizm ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

Turizm Ofisleri

1) Havalimanında terminal 1 ve 2 ‘de
2) Katulunya Meydanı’nda
3) Colombos Anıtı yakınında
4) La Rambla Caddesi’nde bulabilirsiniz.

Figen Karaaslan© Seyyahça  Şubat 2015

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.