Yunanistan,  Yurt dışı

Atina’da Yapılacak En İyi 10 Şey

Atina, yemenin içmenin, dolaşmanın keyifli ve kolay olduğu bir başkent şehri… Daha önceki Atina yazılarımda Atina Gezi Rehberi ve Atina’da Gezilecek Yerler hakkında bilgi vermiştim. Bu yazıda da, Atina’da yapılacak en iyi 10 şeyi sizin için hazırladım. Atina’da bunları yapmadan dönmeyin derim. Benden söylemesi…

Atina’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

1- Atina Akropolisi Gezin

Tapınakları ve heykelleriyle, Atina’nın en yüksek tepesinde olan ve adını da buradan alan harika bir yer Akropolis. Akro yüksek polis ise şehir demek. Yani anlamı yüksek şehir… Birçok noktadan görülebilen Akropolis, Atina’nın tartışmasız simgesi durumunda…

2- Atina Arkeoloji Müzesini Gezin

Atina’da bulunan bu müzenin, dünyanın en büyük Antik Yunan eserleri müzesinden biri olduğunu söylersem sanırım değeri anlaşılmış olur.  Müzede Yunan uygarlığının Neolitik dönemden Roma dönemine kadar uzanan eserleri yer alıyor.

3- Otobüsle Şehir Turu Yapın

Geldik, Atina’da yapılacak en iyi 10 şey listemizin 3. sırasına…

Seight seeing de adı verilen bu otobüsler aracılığıyla bir gün boyunca gezmek istediğiniz her durakta inebilir ve yine otobüsle turunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Gezilecek çok yer olduğu için bu tura sabahın erken saatlerinden başlamanızı öneririm.

4- Anafiotika ve Plaka Sokaklarını Keşfedin

Tek katlı beyaz evlerin olduğu Anafiotika, Akropolis’in eteklerinde bulunuyor. Mnisikleous, Anafi adasından gelenlerin yerleşmesiyle oluşmuş bir sokak. Atina Plaka bölgesi beyaz evleri, merdivenleri ve şirin kafe ve restoranlarıyla oldukça karakteristik ve keyifli bir yer. Plaka sokaklarında kaybolmadan, hediyelik eşyaların olduğu kısımları ziyaret etmeden, burada bir tavernaya gidip; geleneksel yemek yemeden, buziki dinlemeden ve uzo içmeden Atina’dan ayrılmak şehre büyük haksızlık olur.

5- Likör Cenneti Brettos’a Uğrayın

Plaka içinde yer alan bu likör cenneti, çeşit çeşit rengarenk şişeleri ve güzel tadıyla birçok liköre ev sahipliği yapıyor. Çikolata liköründen, meyve likörlerine kadar aradığınız her çeşidi bulmanız mümkün…

6- Lykavittos (Kurtlar Tepesi)’a Çıkın

Atina’nın en yüksek tepesi burasıdır. Buraya füniküler ile çıkılıyor. Lykavittos Tepesi’ne yarım saatte bir olan füniküler ile ulaşabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken, Aziz Giorgo ( George) Kilisesi’ni de görmenizi tavsiye ederim.

7- Exarcheia Bölgesini Dolaşın

Şehrin en asi noktası Atina gezinizi biraz daha farklılaştıracak bir seçenek… Kozmopolit yapısıyla sokaklar başlarda biraz tereddüt etmenize neden olabilir ancak cüzdanlarınızı sağlama aldıktan sonra korkulacak bir şey yok…

Farklı dekorasyonu ve konsepti olan kafe ve barları ile sıra dışı bir sokak deneyimi yaşamanız mümkün… Gelmişken burada mevsime ya da tercihe göre bir sıcak Yunan kahvesi ya da soğuk bir frape için.

8- A For Athens Coctail Bara Gidin ve Akropolis Manzarasını Seyredin

Monastiraki bölgesinde bulunan bu otelin terası birçok fotoğrafta gördüğümüz ve beğendiğimiz Akropolis manzarasını seyretmemizi hatta manzaraya karşı gündüz ya da gece kadeh kaldırmamızı ve bir şeyler içme imkanı veriyor. Yanınızda romantizm yaşayacak biri yoksa da hiç üzülmeyin. Akropolis manzarası o kadar güzel ki, manzaranın güzelliği sizi tek başınıza da olsanız romantizm havasına sokuyor.

9- Sounio’yu Görün

MÖ 4. Yüzyılda inşa edilen ve denizlerin tanrısı Poseidon’a ithaf edilen Poseiodon Tapınağı’nın bulunduğu bu yer,  Atina’nın 69 kilometre doğusundadır.  Pire Limanı’ndan Sounio Burnu’na kadar uzanan Apollo sahili; plajların, otellerin, restoranların, tavernaların ve gece klüplerinin olduğu oldukça hareketli, turistik ve keyifli bir sahil hattıdır.

10- Monastiraki Meydanı’ndan Yola Çıkıp Agora Yolunu Takip Edin

Atiana’da yapılacak en iyi 10 şey listemizin sonuncu şıkkına gelmiş bulunuyoruz.

Bu güzergahta oldukça güzel caddeler görüp, evlerin  ve kafelerin arasından aniden karşınıza çıkan ve size tarihi sürprizler yapan antik eserler ile karşılaşacaksınız.

Modernizmin, tarih ile bu kadar iç içe olması ve doğal bir şekilde kaynaşması insanı hayrete düşürdüğü kadar mutluluk da veriyor.

Figen Karaaslan Seyyahça © Mart 2017

 

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.