Genel

Kolay Ulaşım İçin Taksi Rehberi Uygulaması

28 Nisan günü Bursa İnegöl kitap fuarına, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli kitabımın imza günü için gittim. İnsan, başka bir şehre gittiği zaman ilk dakikalarda yabancı hissediyor kendisini… Gitmek istediği yerlere hangi ulaşım araçları gidiyor ve nereden biniliyor kısmı bazen zorlayıcı oluyor. Bu sefer gezmek için değil de iş için başka bir şehirdeydim. Gideceğim fuar alanı turistik bir yer olmayınca ve otobüsten indiğim noktada fuar alanının yerini sorup da bilmeyenler olduğunu anlayınca, Bursa’da ilk birkaç dakika öylece kaldım. Bursa’dan, İnegöl’e geçtim. Fuar alanına gitmek için anlaşılan bir taksiye ihtiyacım vardı. Taksi aramak ya da beklemek için vakit kaybetmek de istemiyordum çünkü zaten Bursa’dan İnegöl’e gelmeye çabalarken saat, öğleni çoktan geçmişti ve fazla zamanım yoktu. Birden aklıma; başarılı girişimler konulu daha önceden İndigo Dergisi’nde yazdığım, uygulamanın ve şirketin kurucusu olan Fatih Bilgin ile röportaj yaptığım Taksi Rehberi isimli uygulama geldi. Taksi Rehberi uygulaması, Bursa’da çok yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Bursa Taksi Rehberi

Taksi Rehberi, Android ya da Iphone cep telefonunuzdan tek bir tuşla, kolayca, hızlı bir şekilde taksi çağırmanızı, güvenli bir şekilde yolculuk etmenizi sağlayan bir cep telefonu uygulaması ve bunu destekleyen bir durak otomasyonu sistemi…

Hemen Bursa Taksi Rehberi mobil aplikasyonu telefonuma indirdim. Tek tuş ile taksimi çağırdım. Çabuk bir şekilde taksim geldi.

Hızlı ve güvenli bir şekilde fuara gittim. Elimde valizim ile kitap fuarına gittiğimi öğrenen taksici bana: “Yazar mısınız?” dedi. “Evet, nasıl tahmin ettiniz?” diye sordum. “Az önce de İstanbul’dan, valiziyle gelen bir kadın yazarı fuara götürdüm.” Dedi. Fuara vardım.

İnegöl Kitap Fuarı

Bursa İnegöl kitap fuarı 2017 yılında ilk kez düzenlenmiş. Diğer fuarlara göre biraz küçük olsa da, küçük fuarların biraz daha samimi bir havada geçtiğini düşünüyorum. Birçok okuyucu ile güzel sohbetler etme ve kitabımı onlar için imzalama imkanı buldum. Genç bir yazar adayının, üşenmeden eve gidip tekrar standa gelerek yazdığı eskizleri okudum ve ona kendi yazma deneyimlerimden bahsettim. Benim için de güzel bir kitap fuarı ve imza günü deneyimi oldu. Akşam olunca tekrar İstanbul’a dönmem gerekiyordu. Yeniden Bursa Taksi Rehberi uygulamasını kullanarak, tek tuşla taksi çağırdım ve kolayca İnegöl otogarına gittim.

Hayatı ve gezilerimizi daha kolaylaştırmak için teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım. Bu yüzden bir şehre giderken navigasyon, şehir uygulamaları, şehir haritaları ya da şehre özel taksi uygulamaları neler diye mobil uygulamalara göz atmak ve bunları kullanmak, gezilerin daha kolay ve keyifli geçmesini sağlıyor.

Figen Karaaslan Seyyahça © Temmuz 2017

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.