Yurt dışı

2017 Yılında En Ucuz 20 Yurt Dışı Destinasyonu

Biz gezginler 2016 yılından beri 1 Euro: 3,400’lerde hatta 3,500 olacak diye resmen 3,5 attık durduk ama düşünülenden daha kötüsü oldu ve 1 Euro, 2016 yılı sonlarında ve 2017’de 3,900 hatta 4,000 Türk Lirası oldu. 1 Euro 4 TL olunca, bize de gezmek neredeyse hayal oldu! Ancak gezme virüsünü çoktan kapmış olan gezgin bünyeler, bu durum karşısında daralmakta… Ben de gezememekten daralan ve bunalan bünyeler için (Buna ben de dahilim) reçete olacak güncel bir yazı hazırlayarak, 2017 yılında en ucuz 20 yurt dışı destinasyonu yazısı hazırlayayım dedim. Bakalım 2017 yılı için en ucuz 20 yurt dışı destinasyonu ve uygun bütçeli tatil seçenekleri nasılmış?

Her yıl yapılan, dünyanın en pahalı ülkeleri sıralamasında İstanbul ne yazık ki 16 sıra yükselerek, üst sıralara çıkmış. Yani bu durumda; İstanbul’da durmak mı daha pahalı yoksa başka bir ülkeye gitmek mi daha pahalı sorunsalının içindeyiz gibi… Gitmek mi pahalı yoksa kalmak mı? Tüm mesele bu olmasa da; bu da, meselelerden bir tanesi! 🙂 Bu mevzu, ayrı bir tartışma konusu neyse efendim, ben 2017 yılında en ucuz 20 yurt dışı destinasyonu listeme geleyim.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri ve Şehirleri

1- Hindistan şehirleri, dünyanın en ucuz şehirlerinin başını çekiyor. Özellikle Katmandu ve Nepal, bu listede öne çıkanlardan…

2- Kamboçya: “Ya zaten İstanbul çok pahalanmış, pahalanmaya da devam ediyor.” derseniz sadece gitmekle kalmayıp, buraya yerleşmeyi de düşünebilirsiniz belki kim bilir? Yani ben sizi yoldan çıkarmış olmayayım tabii… Siz bilirsiniz! Pahalılık sebebiyle, İstanbul bir anda boşalırmış? Fena da olmaz hani? 😉

3- Vietnam: Hem uzaklara gitmek isteyen hem de gittiği yerde çok para harcamak istemeyen gezginlere iyi bir seyahat noktası…

4- Arnavutluk: En ucuz yurt dışı ülkelerinin olmazsa olmazlarından bir Balkan ülkesi…

5- Sri Lanka: Yakınlar beni kesmez ben okyanuslar aşmalıyım derseniz; Hint Okyanusu’nu aşıp, bu cennet ülkeyi ziyaret edebilirsiniz.

6- Endonezya: Dünyanın en büyük takımada ülkesi olan Endonezya, güzel plajları ve egzotik havası ile deniz kum güneş sever gezginleri memnun edecek bir seyahat noktası…

7- Ukrayna: Özellikle başkent Kiev, bu listeye adını yazdıran Ukrayna şehri…

Lviv de oldukça ucuz ve güzel olan bir Ukrayna şehri, tavsiye ederim.

8- Gürcistan: Temiz hava, leziz yemekler ve güzel içecekler için Gürcistan da uygun gezi rotalarından…

9- Bulgaristan- Plovdiv, Sofya: Bulgaristan, geldiğimiz 9. maddeye kadar, ilk Avrupa ülkesi oldu farkında mısınız? Anlaşılan son zamanlarda, sadece siyasi krizler değil Euro karşısında sürekli değer kaybeden Türk Lirası da bizi, Avrupa’dan uzaklaştırıyor bir anlamda… Euro ile Türk lirası arasındaki değer farkı arttıkça, ne yazık ki Türkiye ile Avrupa arasındaki mesafeler de artıyor. 🙁 İsterseniz, Bulgaristan’dan  Sırbistan’a otobüs ile de gidebilirsiniz.

10- Romanya-Bükreş: En ucuz yurt dışı destinasyonları listesinde, hem Balkan hem Avrupa Birliği ülkesi olan ülkelerden. Hem gezeyim hem de eğleneyim diyorsanız, Bükreş’i listenize dahil etmeyi unutmayın.

11- Sırbistan: Görülen o ki, Arnavutluk, Bulgaristan ve Sırbistan gibi Balkan ülkeleri bize, Avrupa ülkelerine göre daha ucuz ve daha az cep yakan gezi ve tatil seçenekleri sunuyor.

 

Arkadaşlar, böyle dedim diye herkes Balkanlar’a akın edip orayı da pahalandırmasın lütfen! 🙂

Egelilerin, özellikle de Çeşmelilerin bir düşüncesi var: İstanbullular, Çeşme’ye yerleşti ve burasını pahalandırdı. Tamam anladık, İstanbulluyuz para bizde ama gittiğimiz yerlerin çehresini de bozmayalım lütfen. Ey İstanbullu, paranı İstanbul dışında hunharca etrafa saçma! Sonra, bize kızanlar var. 🙂

12. Makedonya-Üsküp: Daha ucuz diye buraya kumar oynamaya giden Selanikliler olduğunu biliyorum. Üsküp, Selanik’e sadece 2 saat uzaklıkta çünkü…İsterseniz, Üsküp’ten geçerken bir de Selanik’e uğrayabilirsiniz.

13Kırgizistan-Bişkek: Kırgizistan’ın başkenti Bişkek de, bu listede kendisine yer bulanlardan…

14- Saray Bosna- Bosna Hersek: Bosna Hersek de, 2017 yılında en ucuz 20 yurt dışı destinasyonu seçeneklerinden… Uygun bütçeli olması; hep görmek isteyip de henüz göremediğiniz Mostar Köprüsü’nü görmek için güzel bir bahane olabilir.

15- Polonya- Krakow ve Varşova: Polonya, ben Avrupa’dan kolay kolay vazgeçemem diyenlere uygun olan Avrupa şehirlerinden…

16- Hırvatistan- Zagreb ve Split: Bu iki şehir de, uygun bütçeli geziler vaat eden, Avrupa Birliği’ne üye olan Balkan şehirlerinden… Zagreb, şehir turu yapmak isteyenler, Split ise kayak ve doğa severler için uygun şeçenekler sunuyor.

17- Letonya-Riga: Baltık Denizi kıyısında yer alan bir Avrupa Devleti olan Letonya, uygun fiyatlı yurt dışı kaçışları için ideal…

18- Slovakya-Bratislava: Küçük ve şirin oluşuyla, gezmesi oldukça kolay bir yer… Fazla vakti olmayıp, da hafta sonu kaçamakları yapmak isteyenler için de oldukça uygun bir destinasyon…

19- Slovenya-Ljubljana: Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana, oldukça küçük ve sempatik bir şehir. Şehrin anlamı gibi, insan görür görmez sevilen bir şehir Ljubljana… Ancak şehir küçük olmasına rağmen, kilometre kare başına düşen güzel yapıları oldukça fazla…

Merak etmeyin; şehrin adını söylemek, gezmekten daha zor! Yine bir gün canınız gezme istediğinde buraya, bir hafta sonu kaçış seferi düzenlenebilir.

20- Talinn- Estonya: Norveç ve İsveç pahalı dediğinizi, Marie Antoinette duysaydı: “Norveç’e gidemiyorlarsa, Talinn’e gitsinler derdi herhalde size…  😉

Figen Karaaslan Seyyahça © Mart 2017

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.