Yunan Salatası -Fotoğraf: Figen Karaaslan
Dünya Mutfağı

Yunan Salatası

Yunan Salatası -Fotoğraf: Figen Karaaslan

Yunan Mutfağı: Yunan Salatası

Bu yazıda, kendi yaptığım Yunan salatasının fotoğrafını ve tarifini sizinle paylaşacağım. Yunanların Horiatiki yani yöresel olarak adlandırdıkları Yunan salatası, oldukça hafif ve sağlıklı bir salata çeşidi…

Hem meze olarak hem öğünlerde, hafif ve besleyici bir tamamlayıcı olarak yiyebileceğiniz lezzetli bir yiyecek olan Yunan Salatası Ege’den yola çıkıp, bu tarifle sofralarınıza kuruluyor. Yapılışı kolay olan ve besleyici malzemelerden oluşan bu salatanın tadı da çok güzel… Denemenizi tavsiye ederim.

Yunan Mutfağı‘nda zeytinyağlılar, deniz ürünleri ve mezeler ön plana çıkıyor. Yunan mutfağında zeytinyağı çok önemlidir ve çok kullanılır. En sevdiğim yiyeceklerden olan kabak ve patlıcan da, Yunanistan’da zeytinyağında kızartıldığı zaman bambaşka bir lezzete bürünür. Yunanistan’a yolunuz düştüğü zaman, ısrarla isteyiniz.

Yunan Salatası Malzemeler

– Domates

-Salatalık

-Kuru soğan

-Beyaz peynir

-Zeytinyağı

-Bir tutam kekik ve tuz.

Yunan Salatası Yapılışı

Domatesi, salatalığı ve beyaz peyniri küp şeklinde orta büyüklükte doğrayın. Soğanları, ince yarım halka şeklinde doğrayın. Yunanistan’da, Yunan salatası içindeki feta denilen beyaz peynir genelde kare şeklinde bir kalıp olarak Yunan tavernalarında (restoranlarında) masaya servis edilir. Siz de sevdiğiniz şekilde; isterseniz peynirinizi kare kalıp olarak, isterseniz daha küçük parçalara ayırarak Yunan salatanızı hazırlayabilirsiniz.

Tüm malzemeleri, bir salata kasesine alın. Salatanın üzerine zeytinyağını ilave edin, üzerine kekik ve biraz tuz ekleyin. Artık Yunan salatanız yenmeye hazır, afiyet olsun:)

Elinizde varsa, yanına bir kadeh uzo koyun ve arka fona da bir Yunan müziği ekleyin. Salatanız ve müzik, sizi Ege kıyılarında güzel bir yolculuğa çıkarsın. 😉

Figen Karaaslan Seyyahça © Aralık 2013

Kendim için modern bir Seyyah Kadın gezgin diyebilirim. Yaşamın, bir yol ve yolculuk olduğuna inanıyorum. Seyahat etmeyi, insanı içsel yolculuklara taşıdığını düşündüğüm için seviyorum. Bu sebeple de, fırsat buldukça, bir seyyah gibi geziyorum ve yolculuk yapıyorum. Yaşamın, paylaştıkça zenginleştiğine ve anlamlandığına inandığım için de; gördüklerimi ve yaşadıklarımı Seyyahça’da yazarak, paylaşıyorum. Yaşam yolunda yolculuk ederken; 2014 yılında, Yaşamı Kullanma Kılavuzu isimli bir kitap yazdım ve yayınlattım. Mersin Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunuyum. 10 yıldan fazla reklam-metin yazarlığı, editörlük ve içerik editörlüğü yaptığım profesyonel meslek hayatıma; editörlük, kurumsal iletişim ve dijital pazarlama ile devam ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.